Skip to Main Content
Here's how it works
free home trial free home trial
free home trial
  • Vincent Chase Evil Eye VC 2004 Black 1010 Women's Eyeglasses
    Rs. 1,299
  • Oakley OX3122 07 Size:53 Brown Eyeglasses
    Rs. 9,790
  • Oakley OX3136 Size:53 Matte Gunmetal Black 0353 Eyeglasses
    Rs. 5,790
  • Vincent Chase VC  Turn Tables VC 6935 Matte Blue Green C4 Eyeglasses
    Rs. 1,995
Try at Home (Sample Frame)
Available colors : Tortoise Blue

RX5269 5023 53 Men's Eyeglasses

Complete After-Care Package

  • Money-back guarantee - on everything
  • Home visits - At times convenient to you
  • Unlimited adjustments - until you’re 100% happy
  • Free replacements - exchange over and over

I love the color so much..

but not great..

very comfortable and light weight, nice looks and different from other eyeglasses I have got… suited me and everyone liked it a lot.

How do you rate this product?


Rating is a required field.
Product Id : 79475

RX5269 5023 53 Men's Eyeglasses

Size: Medium (Will this fit?)
Suits: All lense types
COD available
You Pay: Rs 6,790 Got a coupon code?

STATUS: Out of stock

Sorry! This Product is out of stock.
Please provide your information below and we will inform you when the product is in stock
  • Best Price Guaranteed (?)
  • Perfect Fit Promise(?)
  • Money-Back Guarantee(?)
Ray-Ban RX5269 5023 53 Men's Eyeglasses

Brand: Ray-Ban, Product Type: Eyeglasses, Frame Type: Full Rim, Frame Shape: Rectangle, Gender: Men

Nothing can beat the super-trendy look of the Ray-Ban RX5269 5023 eyeglasses for men. Bold and funky, these eyeglasses have a contemporary color scheme and a large, rectangular frame design that looks perfect on all occasions. These eyeglasses ensure supreme comfort for longer hours because of their full-rim design and lightweight construction. Trendy to the core, these Ray-Ban eyeglasses are certainly a must have this season.

Notable Features:

  • Stylish frame with a full-rim design
  • Light in weight for added, all-day comfort
  • Full, one-year Ray-Ban manufacturer warranty

Tortoise Blue
See these frames in action:

Technical information

Brand Name Ray-Ban
Product Type Eyeglasses
Frame Type Full Rim
Frame Shape Rectangle
Gender Men
Model No. RX5269
Power No
And (For showing Attributes on Front End) No
Frame Size Medium
Frame colour Tortoise Blue
Glass Colour No
Height 32 mm
Weight 19.4 gm
Weight Group Light
Material Acetate (Vintage Regular)
Frame Material Acetate
Temple Material Acetate
Temple Colour No
Lens Material No
Lens Technology No
Prescription Type Bifocal / Progressive
Product Warranty 1 Year Manufacturer Warranty
Frame Style Premium
Frame Style Secondary Colorful
Collection No
Condition New
Video No
Type No

Avg Rating

Ray-Ban RX5269 5023 53 Mens Eyeglasses 3.7 out of 5 based on 3 ratings.
100% 5 star
80% 4 star
60% 3 star
40% 2 star
20% 1 star

Have you used this product ?

Rate it now

Write a Review
Ray-Ban RX5269 5023 53 Men's Eyeglasses
nycc color

I love the color so much..

Ray-Ban RX5269 5023 53 Men's Eyeglasses
good eyeglasses

But not great..

Ray-Ban RX5269 5023 53 Men's Eyeglasses
Nice and stylish!!!

Very comfortable and light weight, nice looks and different from other eyeglasses I have got… suited me and everyone liked it a lot.

Why over 5,00000 Indians shop with us every year:

  • More stylish frames and top brands in stock than your local optician
  • High precision, machine-made lenses with full 1 year warranty
  • 50% cheaper than your local optician (on average)
  • Perfect fitting - try at home and exchange until you find your perfect pair
  • Double your money back if you are not completely satisfied
Fast & Free Shipping* - Authentic, highest quality frames delivered to your doorstep *on orders over Rs 249
Precision made for perfect accuracy every time - How Lenskart is beating your local optician
Local Optician
  • Lenses shaped by hand (risk of human error)
  • Prices vary depending on power of lenses
  • No warranty on lenses
  • 50% higher prices than Lenskart (on average)
  • Limited selection of frames in stock
  • Lenses shaped by laser precision machines
  • Same price no matter what your power
  • 1 year warranty on all lenses
  • 50% lower prices than local optician (on average)
  • 5,000 frames in stock in a range of styles and brands
all your doubts resolved
  • Ques 1. I’m not sure about the size and fit of the frames.
    • Ans 1. At Lenskart, we offer glasses in 3 sizes – small, medium, and large. Click the ‘Frame Size’ link at the bottom of the page to know your size. ~95% of our customers find a medium size frame to be the best fit.
  • Ques 2. What if I buy glasses & they don’t fit me? What if the lenses aren’t right ?
    • Ans 2. Don’t worry! It is our responsibility to get the perfect pair of glasses. In the rare circumstance that your glasses don’t fit properly, we make it extremely easy for you to exchange or return the frames, with lenses. If you face any difficulty, just call us at +91-99998.99998. We have a 14 day, no-questions asked return policy and provide instant money back or store credit on return.
  • Ques 3. Will the glasses have my prescription?
    • Ans 3. You can buy glasses fitted with your prescription or even the frames standalone. We custom-make glasses with single vision, bifocal, or progressive prescriptions across all powers. Our glasses are ~50% cheaper than market average, since we bypass intermediaries – and best of all, we charge the same price, regardless of your power!
  • Ques 4. Will Lenskart be able to make my complex power?
    • Ans 4. At Lenskart, we stock all powers – simple and complex. The unique robotic technology used in our lab ensures that the most complex powers are fitted perfectly, ensuring 100% error-free glasses. Our 10 lakh+ customers can vouch for the precision with which we make the eyeglasses!
  • Ques 5. Where do I submit my eye power details?
    • Ans 5. You can submit your power details after you complete your purchase. We offer multiple options to provide your prescription to us – upload a picture, enter it online, email us ( or call us at +91-99998.99998
  • Ques 6. I don’t have my prescription handy. Is it important to give it right away?
    • Ans 6. It’s ok if you don’t have your prescription handy while placing the order. Simply place the order for the frame and provide your power using the links provided in the SMS and email that we send you, post order completion. It’s that simple!
  • Ques 7. I don’t know what my prescription is. Can Lenskart help?
    • Ans 7. Lenskart offers OPTO, a FREE Home Eye Check-up service to help you ascertain your eye power. Select the ’Home Eye Check-up ‘option after check-out or on our homepage, pick a time that is convenient and our trained optometrists will be there to assist you! [Note: Available in metro cities only]
  • Ques 8. I really, really want to try the frames on before making a purchase!
    • Ans 8. Unsure? Use our 3D Try-on! Feature – click ‘3D Try-on!’ on the product page of your chosen frame, follow the instructions, and see a 180 degree view of yourself with your chosen frames! Share with your friends and family to find the perfect pair! In addition, we offer a unique ‘Free Home Trial’ service, across India. Select up to 5 frames (from our non-free frame categories) and our delivery executive will bring them to your doorstep for trial! Click here to try frames!
  • Ques 9. How can I be sure of the quality of the frames?
    • Ans 9. Quality is at the core of Lenskart’s products. Our plastic frames are made from the best quality acetate and our metal frames are made only from steel or titanium – this makes our glasses corrosion and breakage resistant. We also offer a 1 year warranty on all our glasses – in case you have any issues, call us, and we’ll make sure it gets resolved!
  • Ques 10. What lenses will you use? I use thin, anti-glare lenses.
    • Ans 10. We understand that a pair of glasses is only as good as the lenses fitted in them. Most anti-glare lenses cost between Rs.1,500 - 2,000 at your local optician. At that price we give you robotically fitted, anti-glare lenses, with a 1.6 index which is ~35% thinner than market average. In addition we offer UV-400 protection on all our lenses, similar to what is provided in lenses across Europe and the USA
  • Ques 11. I haven’t heard of some of the brands available. How does Lenskart determine which brands to stock?
    • Ans 11. All the brands sold on Lenskart are chosen after carefully looking at their product quality, manufacturing processes, and customer service. There are some brands which we have brought to Indian from countries such as Italy, to introduce them to the Indian market and you to their superior products.
  • Ques 12. How many days will they take to make my eyeglasses?
    • Ans 12. We promise to deliver your purchases to you as quickly as possible. We dispatch your order within ~5-12 days of order confirmation (and receipt of your prescription, if needed), based on the products ordered. It takes 2-5 days to get delivered to you post-dispatch, based on your location. Click here to know more
  • Ques 13. I don’t like what I have purchased! What is your return policy?
    • Ans 13. We have a 14 day return policy. Click here to know more.