Skip to Main Content
Here's how it works
free home trial free home trial
free home trial
X

Please Enter Your Email ID to recieve your image

Please enter a valid Email Address
X
Available colors :

Complete After-Care Package

  • Money-back guarantee - on everything
  • Home visits - At times convenient to you
  • Unlimited adjustments - until you’re 100% happy
  • Easy Returns and Refunds Policy

How do you rate this product?

RATING

Rating is a required field.
Product Id : 88786

MB0349 014 Shiny Light Ruthenium Men's Eyeglasses

Try at Home (Sample Frame)
Size: Large (Will this fit?)
Suits: All lense types
COD available
You Pay: Rs 22,462
Saving RS 7,488
Got a coupon code?

Select Power Type

Most common lenses used to correct either distance (far) vision or near (reading) vision.
Dual power lenses with both near(reading) and distance (far) powers (more common in people above age 40).
If you want to buy only the frame and no lenses in it.
Anti-Glare lenses for computer use, night driving and style (with No power)
Single Vision : Most common lenses used to correct either distance (far) vision or near (reading) vision.
Bifocal/progressive : Dual power lenses with both near(reading) and distance (far) powers (more common in people above age 40).
Frame Only : If you want to buy only the frame and no lenses in it.
Zero power : Anti-Glare lenses for computer use, night driving and style (with No power).
Add to cart & choose lenses
(with 1 Year Warranty & 14 Day Return)
First select a prescription type
DELIVERY TIME: CHOOSE PRESCRIPTION TYPE ABOVE AND ENTER PINCODE
  • Best Price Guaranteed
  • Perfect Fit Promise(?)
  • 1 Year Warranty(?)
Speak with our product experts
Mont Blanc MB0349 014 Shiny Light Ruthenium Men's Eyeglasses

From its initial inception to its absolute completion, the Mont Blanc creation goes through a breathtaking journey of perfection. The expert craftsmanship reflects in the end product that is crafted in sheer excellence. Mont Blanc products are meticulously crafted by hand to give you a finished model like no other.

This pair of eyeglasses from Mont Blanc is no different. It reflects class, sophistication and a traditional elegance. It is the epitome of style for the man of principles.

-          The slender rectangular shaped glasses are of a medium size that ideally suit almost all face types

-          The rimless glasses add character and substance to the wearer’s appeal

-          The sleek temples make for a sophisticated style statement with the hinges bearing the Mont Blanc monogram at the ends.

-          Both,  the temples and the nose bride have an interesting two-toned detailing about them

-          The silver metal detailing complements the blue tone and can make for a great pair to be worn at work as well as casually

-          The colour palette suits men with light toned skin 

-          The lens are of a single vision type which enhances eyesight and makes for great during all conditions, be it reading, working or driving.

-          The metal used in the glasses ensure scratch resistance and make this pair corrosion free

-          Ideal for long hours of work, this makes for a comfortable pair of glasses 

Large
Standard
56-15-140

Technical information

Brand Name Mont Blanc
Product Type Eyeglasses
Frame Type Rimless
Frame Shape Rectangle
General
Gender Men
Model No. MB0349 014
Power N/A
And (For showing Attributes on Front End) No
Frame Size Large
Frame colour No
Glass Colour No
Height No
Weight No
Weight Group No
Material No
Frame Material Metal
Temple Material No
Temple Colour No
Lens Material Customisable
Lens Technology No
Prescription Type Bifocal / Progressive
Product Warranty 1 Year Manufacturer Warranty
Frame Style Standard
Frame Style Secondary Youth
Collection N/A
Condition New
Type No
100% 5 star
80% 4 star
60% 3 star
40% 2 star
20% 1 star

Have you used this product ?

Rate it now

Write a Review

Why over 5,00000 Indians shop with us every year:

  • More stylish frames and top brands in stock than your local optician
  • High precision, machine-made lenses with full 1 year warranty
  • 50% cheaper than your local optician (on average)
  • Perfect fitting - try at home and exchange until you find your perfect pair
  • Double your money back if you are not completely satisfied
Fast & Free Shipping* - Authentic, highest quality frames delivered to your doorstep *on orders over Rs 249
Precision made for perfect accuracy every time - How Lenskart is beating your local optician
Local Optician
  • Lenses shaped by hand (risk of human error)
  • Prices vary depending on power of lenses
  • No warranty on lenses
  • 50% higher prices than Lenskart (on average)
  • Limited selection of frames in stock
Lenskart
  • Lenses shaped by laser precision machines
  • Same price no matter what your power
  • 1 year warranty on all lenses
  • 50% lower prices than local optician (on average)
  • 5,000 frames in stock in a range of styles and brands
all your doubts resolved
  • Ques 1. I’m not sure about the size and fit of the frames.
    • Ans 1. At Lenskart, we offer glasses in 3 sizes – small, medium, and large. Click the ‘Frame Size’ link at the bottom of the page to know your size. ~95% of our customers find a medium size frame to be the best fit.
  • Ques 2. What if I buy glasses & they don’t fit me? What if the lenses aren’t right ?
    • Ans 2. Don’t worry! It is our responsibility to get the perfect pair of glasses. In the rare circumstance that your glasses don’t fit properly, we make it extremely easy for you to exchange or return the frames, with lenses. If you face any difficulty, just call us at +91-99998.99998. We have a 14 day, no-questions asked return policy and provide instant money back or store credit on return.
  • Ques 3. Will the glasses have my prescription?
    • Ans 3. You can buy glasses fitted with your prescription or even the frames standalone. We custom-make glasses with single vision, bifocal, or progressive prescriptions across all powers. Our glasses are ~50% cheaper than market average, since we bypass intermediaries – and best of all, we charge the same price, regardless of your power!
  • Ques 4. Will Lenskart be able to make my complex power?
    • Ans 4. At Lenskart, we stock all powers – simple and complex. The unique robotic technology used in our lab ensures that the most complex powers are fitted perfectly, ensuring 100% error-free glasses. Our 10 lakh+ customers can vouch for the precision with which we make the eyeglasses!
  • Ques 5. Where do I submit my eye power details?
    • Ans 5. You can submit your power details after you complete your purchase. We offer multiple options to provide your prescription to us – upload a picture, enter it online, email us ([email protected]) or call us at +91-99998.99998
  • Ques 6. I don’t have my prescription handy. Is it important to give it right away?
    • Ans 6. It’s ok if you don’t have your prescription handy while placing the order. Simply place the order for the frame and provide your power using the links provided in the SMS and email that we send you, post order completion. It’s that simple!
  • Ques 7. I don’t know what my prescription is. Can Lenskart help?
    • Ans 7. Lenskart offers OPTO, a FREE Home Eye Check-up service to help you ascertain your eye power. Select the ’Home Eye Check-up ‘option after check-out or on our homepage, pick a time that is convenient and our trained optometrists will be there to assist you! [Note: Available in metro cities only]
  • Ques 8. I really, really want to try the frames on before making a purchase!
    • Ans 8. Unsure? Use our 3D Try-on! Feature – click ‘3D Try-on!’ on the product page of your chosen frame, follow the instructions, and see a 180 degree view of yourself with your chosen frames! Share with your friends and family to find the perfect pair! This service is currently available in Delhi/NCR, Bangalore, Chennai, Hyderabad, and Pune. Select up to 5 frames (from our non-free frame categories) and our delivery executive will bring them to your doorstep for trial! Click here to try frames!
  • Ques 9. How can I be sure of the quality of the frames?
    • Ans 9. Quality is at the core of Lenskart’s products. Our plastic frames are made from the best quality acetate and our metal frames are made only from steel or titanium – this makes our glasses corrosion and breakage resistant. We also offer a 1 year warranty on all our glasses – in case you have any issues, call us, and we’ll make sure it gets resolved!
  • Ques 10. What lenses will you use? I use thin, anti-glare lenses.
    • Ans 10. We understand that a pair of glasses is only as good as the lenses fitted in them. Most anti-glare lenses cost between Rs.1,500 - 2,000 at your local optician. At that price we give you robotically fitted, anti-glare lenses, with a 1.6 index which is ~35% thinner than market average. In addition we offer UV-400 protection on all our lenses, similar to what is provided in lenses across Europe and the USA
  • Ques 11. I haven’t heard of some of the brands available. How does Lenskart determine which brands to stock?
    • Ans 11. All the brands sold on Lenskart are chosen after carefully looking at their product quality, manufacturing processes, and customer service. There are some brands which we have brought to Indian from countries such as Italy, to introduce them to the Indian market and you to their superior products.
  • Ques 12. How many days will they take to make my eyeglasses?
    • Ans 12. We promise to deliver your purchases to you as quickly as possible. We dispatch your order within ~5-12 days of order confirmation (and receipt of your prescription, if needed), based on the products ordered. It takes 2-5 days to get delivered to you post-dispatch, based on your location. Click here to know more
  • Ques 13. I don’t like what I have purchased! What is your return policy?
    • Ans 13. We have a 14 day return policy. Click here to know more.

CAN'T DECIDE ON YOUR COMPUTER SCREEN?

TRY THESE FRAMES AT HOME FOR FREE
BOOK FREE TRIAL
CANCEL
- OR -
You cannot combine a Try at Home with a purchase order.
To try this frame at home for free, press the Try at Home button, else press Cancel to retain the products that you wish to buy.